torsdag 19. august 2010

Dynamikken mellom grupperingene

Du har sikkert fått med deg at det er tre grupperinger i denne laiven - men vi har kanskje ikke fortalt så mye om hvordan disse skal forholde seg til hverandre.

In-laiv vil USAs National Security Council, Sovjetunionens politbyrå og de norske befinne seg tre forskjellige steder i verden. USA vil være i Camp David, Sovjet utenfor Moskva, mens de norske befinner seg i Finnmark.

De tre grupperingene er altså tusenvis av kilometer fra hverandre, og vil aldri møtes ansikt til ansikt i laiven. Det er også sånn at kommunikasjon mellom grupperingene skjer i liten grad. Amerikanerne og sovjeterne vil kanskje kunne bruke "den røde telefonen" seg i mellom, men språkforskjeller og tolkning - og ikke minst den sensitive situasjonen - kan gjøre også denne typen kommunikasjon krevende. Langt viktigere - også historisk - var kommunikasjon gjennom "signaler" - handlinger kan bære mye mening.

Den norske familien er en relativt vanlig familie. De kan selvsagt alltids prøve å plukke opp telefonen og forsøke å få tak i verdens mektigste mennesker, men hvor realistisk er det å komme gjennom? Imidlertid vil det som skjer mellom USA og Sovjetunionen ha potensielt enorme konsekvenser for familien. NRKs radiosendinger vil jevnlig formidle den nyeste utviklingen i krisen, og viktig kriseinformasjon hvis det skulle gå mot "varm krig".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar